miércoles, 6 de mayo de 2015

A l’Albufera
Hola, sóc Alejandro Espina, un alumne de 1r d’ESO i vos vaig a explicar una eixida que vam realitzar per l’albufera els alumnes de 1r i 2n.
Un dia qualsevol, i sense avisar abans, la professora de valencià vingué a per nosaltres a la Basílica. Se’ns portava d’excursió. Nosaltres no sabíem res de res, i eixa sorpresa ens va agradar. Sense més misteri anàrem a Sueca on, abans de l’activitat, anàrem a un bar a dinar.

El motiu de l’excursió era conéixer una de les zones que descriu Ferran a un dels llibres més valorats per la crítica i el lector: Societat Limitada. En este llibre descriu com un home, Joan Lloris, que vé d’un ambient rural, aspira a ser l’alcalde de València.

Al llibre, Joan Lloris viu a un tancat, prop de l’albufera. Segons els habitants de la zona diuen que es tracta de dos llocs molt concrets, La Baldovina o Sacares...allí que anàrem a comprovar aquells paratges natural.

Joan Lloris també era caçador,  activitat tradicional d’esta zona riberenca. El primer lloc que visitàrem va ser la caseta d’uns caçadors, dins el vedat de caça, just quan ja havien acabat i es podia accedir a la caseta.

Els caçadors ens explicaren en què consistia la caça, quan es podia realitzar, ens ensenyaren instruments que empren, els bocois, els reclams...i ens pegaren una volta amb un barquet, on poguérem comprovar les sensacions que deuen tindre ells al entrar al bocoi.
Com que estaven fent un dinar (també ritual exclusiu de la caça), continuàrem el nostre recorregut. Esta vegada ens acompanyava Pepe Segarra, director del Parc Natural de l’Albufera.

Ell ens va portar per tota la marjal que estava abnegada d’aigua i pareixia que estaguérem entrant dins la mar. Ens va portar als Ullals, altre paratge natural on brolla l’aigua.

Després ens va portar a la Montanyeta dels Sants, lloc típic suecà on es pot veure des de dalt tota la marjal on els dos Sants, Abdón i Senent, vigilen la collita per a que siga productiva.

I així, finalitzàrem aquesta excursió que va resultar molt interessant i entretinguda.